Ken je Buurt, voel je Thuis

Hoe goed ken jij je buurt? Wat wordt er georganiseerd, ondernomen en wie wonen er? Kom er achter op burendag, zaterdag 25 september, op verschillende locaties in de wijk.
Wat is er te doen?

Thuis in de Buurt en Stichting Ichthus-Scheveningen organiseren op burendag gezamenlijk diverse activiteiten in en rondom de Ichthuskerk aan de Duinkerksestraat 9, vanaf 15.00u tot 19.00u. Het wordt een bruisende burenbijeenkomst waar van alles te beleven is voor jong en oud, zoals

stekjes ruilen voor in de tuin of om je interieur te vergroenen;

meedoen met het energiespel van Expeditie Schone Energie (komt langs met de fietskar en energiespel);

luisteren naar mooie en spannende voorleesverhalen

een plek waar kinderen lekker kunnen kleuren;

zelf creatief aan de slag met happy stones;

en vanaf 17:00 een gezellig hapje en een drankje

Daarnaast wordt hier op burendag de CoffeeCorner geopend. Daarmee komt er een nieuwe plek in de wijk waar je elkaar kunt ontmoeten en waar je dankzij digitale werkplekken ook prima kunt werken.

Een gezonde buurt

Naast bovengenoemde activiteiten presenteert Thuis in de Buurt hun project over plezierig oud(er) worden in Noordelijk Scheveningen met onder andere een introductie over ‘positieve gezondheid’ aan de hand van het spinnenwebmodel. Daarnaast is het mogelijk om mee te discussiëren over het thema ‘een gezonde buurt’.

Een groene buurt

Maar er is veel meer! Het is mogelijk om overal in de wijk mensen te zien die stoeptegels vervangen door planten, een initiatief van de Circulaire Voedselstraat, en je kunt op het Belgisch Plein stokrozen zaaien.

Burendag in de wijkwinkel

Ten slotte kun je in de wijkwinkel aan de Gentsestraat van 12:00 tot 16:00 uur terecht voor:

een doorlopende high tea;

bingo, sjoelen en kaartje leggen;

jezelf (of je kinderen) laten schminken of laten sieren met een mooie glittertattoo

Naast de workshops en spelletjes is er natuurlijk ook volop mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen of bij te praten onder het genot van een drankje of wat te eten. Kom dus vooral langs en leer de buurt (nog) beter kennen!